Consumententips - Parketservice Eric Jeurissen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Consumententips

Informatie

Consumententips parketvloeren.

De door u gekozen parketvloer bestaat uit hout, een natuurlijk materiaal dat natuurlijke eigenschappen bevat waarmee u als consument, na het aanbrengen van parket, rekening dient te houden.

Conform de voorziene normen word het hout gedroogd tot een evenwichtsvochtgehalte dat overeenstemt met het gemiddelde binnenklimaat in onze klimaatzone, zijnde een constante luchtvochtigheid van 55-60%, bij een kamertemperatuur van ca. 20 graden.

Ongunstige omstandigheden, zoals vochtigheid, een aanhoudende te droge of te vochtige lucht, hebben een belangrijke invloed op het parket. Het parket kan uitzetten/opwellen en bij een te lage luchtvochtigheid zal het parket krimpen.

Een aanhoudende schommelende luchtvochtigheid is ook slecht voor andere producten in uw woning, voor bloemen en planten en zelfs ongezond voor de bewoners.

Controleer de luchtvochtigheid dmv een hygrometer en neem, indien nodig, onmiddellijk de nodige maatregelen door regelmatig verwarmen, ventileren of het plaatsen van een luchtvochtiger tijdens de stookseizoenen. ( de aanschaf van een hygrometer is niet duur en kan u veel moeilijkheden bestparen. Tevens hebt u, op een eenvoudige wijze, een controle op een wijzigende luchtvochtigheid en kunnen er onmiddellijk maatregelen genomen worden, in het belang van al uw verwerkte hout in uw woning, maar eveneens voor de bewoners, de bloemen en de planten.

ONDEHOUD: ook een parketvloer vraagt onderhoud.

Parketvloeren in boenwas of olie worden onderhouden, naar gelang het gebruik, met een kwalitatief goede boenwas of onderhoudsolie. Vermijd het gebruik van verschillende merken.

Gelakte vloeren dienen langer onderhouden te worden met een kwaliteit parketpolish. Deze polish beschermt de laklaag tegen vroegtijdige slijtage/aflopen. De meest belopen plaatsen dienen frequenter onderhouden te worden. Met een goed onderhoud gaat uw parketvloer heel wat langer mee.

Voor vloerverwarming gelden specifieke eisen. (Op aanvraag verkrijgbaar)

Voor verdere vragen kunt u bellen of even mailen!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu