Veel gestelde vragen - Parketservice Eric Jeurissen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Veel gestelde vragen

Assortiment > Parket

Veelgestelde vragen over parket.
Wat u in ieder geval moet weten over parket.

Wij hebben gemerkt dat er nogal wat misverstanden zijn over parketvloeren. Tevens worden ons bepaalde vragen zeer regelmatig gesteld. Hieronder geven wij alvast antwoord op een aantal veelgestelde vragen en proberen wij opheldering te geven rond een aantal misverstanden/onduidelijkheden over parket?

Kan ik parket combineren met vloerverwarming?
Ja, dit geldt niet alleen voor massief gelijmd tapisparket. Maar ook voor prefab Tapis delen die op vloerverwarming gelegd kunnen worden zonder dat u het risico loopt dat uw vloer gaat kieren, bollen of dat er naden ontstaan. Hout voelt - in tegenstelling tot steen - van nature al warm en comfortabel aan zodat u minder snel zult besluiten om de vloerverwarming aan te zetten. En bovendien, wanneer u de vloerverwarming aanzet blijft het rendement van uw vloerverwarmingsinstallatie optimaal.

Is er parket dat niet klost en hol klinkt?
Ja, parketvloeren worden vaak ten onrechte geassocieerd met klossend en hol klinkend. Maar Tapis en prefab tapis  zijn juist door hun massieve legwijze zeer geluidsarm. Maar  ook wanneer u kiest voor een zwevende vloer met ondervloer kunnen wij deze vorm van geluidsoverlast tot een minimum beperken. In ons hoofdstuk geluidsisolatie op deze site nemen wij alle onduidelijkheden over dit onderwerp voor eens en voor altijd weg.

Hoe onderhoud ik een parketvloer?
Zoals alles verdient een parketvloer een goed onderhoud. In de praktijk loopt u op de beschermlaag en niet op het hout zelf. Wij adviseren om enkele keren per jaar de beschermde was-, olie- of laklaag te voeden om zo deze beschermlaag in takt te houden en uw vloer mooi te houden.

Wat kost een parketvloer?
Een goede parketvloer kost uiteraard iets meer dan een laminaatvloer. Het begint vanaf een lijmloos zelf in elkaar te klikken van Klik Parketvloer van echt hout tot de duurdere vloeren in ingewikkelde patronen en van exclusieve houtsoorten. ?

Hoeveel jaar garantie krijg ik op een parketvloer?
U krijgt bij Parketservice Jeurissen 1 jaar volledige leggarantie op alle door ons gelegde parketvloeren en 20 jaar op Quickstep laminaat.

Hoe lang gaat een parketvloer mee?
Bij normaal gebruik en onderhoud gaat een parketvloer niet alleen een leven lang mee, maar blijft hij zelfs een leven lang mooi. ?

Is een parketvloer slecht voor het milieu?
Parketvloer bestaat voor zo'n 98% uit een onuitputtelijke grondstof namelijk hout. Bij fabricage, onderhoud en leggen belast een parketvloer het milieu het minst van alle soorten vloerafwerkingen.

Wat is er te doen met een ogenschijnlijk oude en versleten parketvloer?
Parketservice Jeurissen is  zeer deskundig en kan per situatie bepalen of gedeeltelijke vervanging of renovatie mogelijk is. U kunt gewoon even bellen of mailen voor advies.

Lijken niet alle parketvloeren veel op elkaar?
Parketservice Jeurissen biedt u een groot standaard assortiment. In de praktijk profiteren veel klanten van de voordelen van standaardisering gecombineerd met de mogelijkheid om individuele wensen in te brengen. In veel gevallen komen we zo samen tot uw eigen unieke vloer die geheel aan uw eisen voldoet.

Is parket wel geschikt als ik huisdieren hebt?
Ja, een gelakte vloer is bijvoorbeeld gemakkelijk te reinigen door hem gewoon vochtig af te nemen. Een olievloer is iets minder krasgevoelig en daardoor weer iets meer geschikt voor bijvoorbeeld wat zwaardere huisdieren met grote scherpe nagels.

Kan ik parket overal toepassen?
Parketservice Jeurissen levert doorlopende parketvloeren voor alle ruimtes. Niet alleen voor woon- en slaapkamers maar ook voor keukens en zelfs zeer natte ruimtes zoals badkamers.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu